klantcases
jhp fashion
Klant case

JHP Fashion realiseert 40% meer conversie dankzij Same Day delivery

Stefano Parisi, COO van JHP Fashion
Wie houdt van luxe merkkleding is zeker bekend met JHP Fashion. Een van de eerste multibrand stores in Nederland en vandaag de dag pioneer op het gebied van luxe kleding zowel online als offline.
JHP Fashion
+40%

meer conversie per dag door Same Day delivery

+200%

bestellingen per dag extra door Same Day delivery

+25%

minder diefstal door live GPS

De stoere uitstraling van JHP Fashion zie je meteen terug in hun fysieke winkels en webshop die door heel winkelend Nederland dagelijks worden bezocht. Hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe kan je zowel offline als online genoeg aandacht geven aan je klanten? En hoe kan je voorop lopen in een zwaar concurrerende markt? We nemen je mee in het verhaal van JHP Fashion die samen met Trunkrs een nieuwe betekenis geeft aan het woord “aandacht”.

"Same Day delivery van Trunkrs levert ons dagelijks 40% meer conversie op. Mensen kiezen voor ons vanwege de snelle en betrouwbare levering."

Wie is JHP Fashion?

JHP Fashion is een online webshop met verschillende luxe merken in het assortiment. Het aanbod bestaat uit merken als Dsquared2, Parajumpers, Airforce, Philipp Plein en meerdere merken uit het hogere segment.

Daarnaast heeft JHP Fashion ook twee fysieke winkels op de Nieuwendijk in Amsterdam en een winkel in het centrum van Amstelveen onder de naam Next Issue. Klanten van JHP Fashion kunnen genieten van persoonlijke aandacht, goed advies en mooie producten.

Investering in aandacht

Het begrip JHP Fashion bestaat inmiddels vijftien jaar, waarvan de webshop al zeven jaar in de lucht is. We spreken Stefano, COO van JHP Fashion: “Wij waren één van de eerste multibrand stores die de stap maakten naar online. Dit was op het begin best zwaar qua investering, omdat wij dezelfde aandacht wilden geven aan onze klanten in de webshop als in de fysieke winkels.”. Daarom breidde JHP Fashion het team uit en ging zo langzaam richting de persoonlijke online shopervaring online zoals we die nu kennen.

Stefano vertelt: “Mensen komen naar onze winkels vanwege het vertrouwde gevoel. Altijd persoonlijke aandacht en alles op voorraad. Al onze offline winkelvoorraad is met de webshop gekoppeld. Dus online is echt alles te krijgen wat we ook in de winkels aanbieden. Wanneer een klant voor 13:00 uur bestelt, heeft hij het dezelfde avond al in huis” Stefano vult aan: “Als service bieden we ook aan dat klanten in termijnen of achteraf kunnen betalen. Daarnaast kunnen ze ervoor kiezen om hun retouren thuis op te laten halen.” Stefano noemt dit de succesformule van JHP Fashion en vult aan: “Daarnaast sturen wij ook gepersonaliseerde e-mails naar onze klanten op basis van wat ze leuk vinden. We willen altijd met ze meedenken om hen blij te maken. ”

Met grote stappen vooruit

Door de succesformule van JHP Fashion blijven ze groeien. “We gaan met grote stappen vooruit. Elke maand starten er nieuwe mensen om ons team te versterken en op korte termijn gaan we ons magazijn uitbreiden.” Stefano vervolgt: “Wanneer onze bestellingen toenemen moeten onze bezorgpartners ook kunnen meegroeien, anders werkt het niet.” Daarom werkt JHP Fashion enkel met partijen die ze kunnen vertrouwen. “Vertrouwen is het allerbelangrijkste, als wij beloven dat een pakketje dezelfde dag bezorgd zal worden, dan moet dat ook gebeuren.”

De vraag voor Same Day delivery stijgt ook elke dag. Dat ziet JHP Fashion terug in de resultaten. “Tot 13.00 uur is de conversie het hoogst. Dat zijn klanten die vandaag nog hun pakketje willen ontvangen. Dan moeten we echt gas geven.”

Naast snelheid ervaart JHP Fashion nog een ander voordeel van Trunkrs: “Wij verkopen dure merken dus de kans op diefstal is altijd aanwezig. Sinds wij met Trunks samenwerken is het aantal diefstallen aanzienlijk minder.” Door de live GPS locatie kunnen we bewijzen of een pakketje is bezorgd. Dit bespaart ons veel gedoe.”

De samenwerking met Trunkrs

Stefano vertelt over de samenwerking met Trunkrs: “Wij snappen elkaar. We kijken echt samen naar hoe we dingen het beste kunnen doen. Als ik een actie heb denken ze altijd mee en kunnen ze snel schakelen.” Eerder werkte JHP Fashion met een andere Same Day partij maar stapte over naar Trunkrs. Stefano vult aan: “Wij willen onze klanten snelheid en zekerheid kunnen bieden. Dat kan Trunkrs ons bieden, zelfs tijdens piekmomenten”

Trunkrs staat altijd klaar voor ons en onze klanten. Dat maakt het verschil.

Over de start van de samenwerking is Stefano ook duidelijk: “Vanaf dag 1 hebben we goed contact. We hebben een prettige band met Mark, hij is altijd bereikbaar. Ook de koppeling met Magento was zo geregeld en we konden binnen no-time knallen!”

"We kijken samen hoe we the last mile het beste kunnen invullen. Dat is onze relatie met Trunkrs."